3-3 (84) Hannes Keynemo (ass Martin Hedvåg)
Sam Dada, Hannes Törnqvist, William Nilsbeck
Martin Hedvåg, Hannes Keynemo
Avb:LInus Strömgren, Mattias Lööv, Ernad Sadiki, Johannes Eliasson, Herman Schmidt

Jämt i toppmötet.
Trots att Torpa saknar en del spelare i kvällens fight gör de som kommer till spel en strålande match och tar välförtjänt en poäng med sig hem. Planen var riktigt svårspelad då den var rejält gropig och stenhård, lika för båda lagen, men det inbjöd inte till att spela bollen längs marken. Främst hemmalaget spelade högt och långt och man var hela tiden giftiga i sitt omställningsspel.
Hemmalaget inledde med en farlig frispark i 3:e minuten, där Oskar räddade bollen till hörna. Frisparkar och hörnor var avgörande och fyra mål gjordes efter fasta situationer. På var första hörna i 10:e minuten föll 0-1. Bra inspel av Martin som Murre mötte och via en försvarare letade sig bollen i mål. Ledningen varade en kvart innan Ås kunde kvittera. Oskar räddar ett hårt skott men på returen är Jonathan Eriksson först och prickar in 1-1. Spelet var fortsatt jämt det sköts friskt av båda lagen. Martin hade ett farligt skott som gick precis över i 29:e minuten. Det såg ut att stå 1-1 i paus men på andra övertidsminuten fick hemmalaget en frispark och via två fina nickar satt 2-1 precis för halvtidssignalen. Tungt att gå till vila i sent underläge men vi var ändå hoppfulla inför andra.
Torpa jagade kvittering och man fick utdelning redan 51:a minuten. I ett fint anfall hittade Sam in till Martin och med ett snabbt skott under målvakten var det utjämnat. Minuten efter hade Ås ett hårt distansskott som tog i utsidan av stolpen. Inbytte Linus Strömgren var pigg och han hade ett fint skott som smet över i 54:e minuten. Spelet blev tuffare och ett par varningar delades ut. Ås hade en farlig frispark i 64:e men bollen gick över ribban. Ny frispark i 76:e sedan Linus felaktigt blev avblåst för hands. Denna gång skruvades bollen runt muren och bollen satt otagbart till vänster om Oskar i målet. Riktigt surt då det inte skulle varit frispark. Torpa satsade allt framåt och låg verkligen på för en ny kvittering. Linus var nära att måla i 79:e men mv gör en fin parad och räddar till hörna. Utdelningen skulle komma i 84:e minuten. Ny höger hörna som Martin slog. Hannes Keynemo skarvade bollen och precis före linjen var Linus på bollen men domaren gav Hannes målet. Ett defensivt Ås ställde om igen och gick för ett avgörande. I 85:e gör Oskar matchens räddning på ett tungt skott och vi var satta under hård press. I 89:e var det riktigt nära efter hörna, bollen tar i ribban men Martin lyckas rensa undan framför framrusande hemmaanfallare. Några tilläggsminuter innan matchen blåses av och vi lyckas hålla 3-3. En sevärd match med mycket chanser, Ås hade kanske de farligaste men Torpa det bättre passningsspelet. Vi får vara nöjda med en pinne. Det var årets bästa krigarmatch och vi gör en väldigt fin arbetsinsats. Västboås är riktigt bra och tabellen ljuger inte. Sylvassa framåt och ett grymt huvudspel av främst Abdou Darboe. Vårt lag är värt beröm, Oskar gör många fina räddningar, Sedin stabil i backlinjen. På mitten är det tuff kamp men Hannes Törnqvist, Murtaza Nazari var duktiga och Sam Dada (så länge han orkade), framåt hade vi ett nykomponerat anfall där Martin var spelbar hela tiden och 1+2 är fina siffror (han borde vara en kandidat till veckans lag). Linus (med skadeproblem) gör ett vasst inhopp tillsammans med Mattias Lööv, som äntligen var tillbaka. Vi håller förlustnollan intakt och förhoppningsvis har vi den kvar efter sista vår matchen mot Vislanda den 21/6.